Keresés

Cégtörténet

Az Agrár – Coop Kft. 1990-ben kezdte meg működését Teskándon, Zala megyében. A társaságot magánszemélyek alapították, akik a tehetségükben és szorgalmukban bízva kezdtek hozzá egy magas színvonalú, komplex szolgáltatást nyújtó vállalkozás felépítéséhez.
A Kft. kezdetben mezőgazdasági üzemeket szolgált ki különböző berendezésekkel, illetve üzembe állította, javította ezeket. Később a felmerült igények kielégítésére kezdett kereskedni mezőgazdasági termékekkel, majd élőállattal.  Felismerve a belföldi piac szűkösségét, külföldi partnereket kutatott fel és elindította külkereskedelmi tevékenységét.1992-től a Thermo King hálózat szerződéses partnereként megkezdődött a közúti jármű hűtőaggregátok értékesítése. 
1993-ban az új Thermo King szerviz megépítésével lehetővé vált a tevékenység bővítése, fejlesztése, komplex műszaki szolgáltatások nyújtása a tervezéstől kezdve, a berendezések beépítésén, beszerelésén keresztül azok későbbi javításáig és karbantartásáig. 1993
-ban a vállalat megszerezte az ESSO márkaképviselet jogát.  Ezzel kezdetét vette a kenőanyag forgalmazás.


1994-ben a hűtéstechnológia széles területével bővült a kft tevékenységi köreinek palettája: közvetlen párologtatós hűtők beépítése, jegesvizes kádak kialakítása, lég- és vízzhűtéses aggregátorok beszerelése, csoportaggregátorok egyedi kialakítása, közepes és nagy teljesítményű ipari és technológiai hűtéshez, klímatechnikához szükséges gépek, berendezések kivitelezése


Ezenkívül fejőberendezések telepítése és szervízelése is a tevékenység részét képezik. Komplex műszaki szolgáltatással áll a vállalat partnerei rendelkezésére.


1997-ben a vállalat saját kamionparkot hozott létre. Az Európai Unió szigorú normáinak és az állatvédelmi törvény előírásainak is eleget tevő élőállat szállító kamionokkal megindult a kft által értékesített termékek közúti teherszállítása. A saját áru szállításán felül bérfuvarozásra is lehetőség nyílt.  


A növekedés a következő években is folytatódott a kiváló minőségű termékeknek, szakszerű és magas színvonalú szolgáltatásoknak, valamint a piaci változásokra adott gyors és rugalmas reagálásnak köszönhetően.
A mezőgazdasági termékforgalmazást a különféle tápok, takarmányok és vetőmagok értékesítése, valamint szakképzett állatorvosok nyújtotta állategészségügyi szolgáltatások tették komplexé.


2001-ben a kenőanyag forgalmazás további bővülését hozta az OEST termékek kizárólagos forgalmazói jogának megszerzése, ami lehetővé tette a kiváló minőségű ugyanakkor kedvező árfekvésű német termékek magyar piacon történő értékesítését a Kft. számára.


2003 a nagy volumenű befektetések évét jelentette a vállalat életében. Ekkor került sor ugyanis a cég nagykapornaki tehenészeti telepén egy 4000 férõhelyes fehér húsú borjú elõállítására alkalmas istállórendszer kiépítésére, amit a hollandiából importált technológia és a központi számítógép által vezérelt automatika támogat.Napjainkra a kft. közel 90 főt foglalkoztató középvállalattá nőtte ki magát. Legfontosabb stratégia céljának partnerei előnyökhöz juttatását és elégedettségét tekinti.


weboldal tervezés: IRQCégtörténet | Galéria | Munkatársaink | Kapcsolat